Å veve en sommer inn i en kjole

Jeg har en serie maleri med tittelen "Å veve en sommer inn i en kjole". Jeg tenker at jeg har på meg en kjole i en sommer som var, og at jeg opplever sommeren gjennom kjolen. På den måten får jeg tak i en fornemmelse av denne sommeren, uten å måtte tenke så mye på den og prøve å forstå. Jeg kan konsentrere meg om det maleriske: fargene, komposisjonen, penselstrøkene... for å fortelle historien. Det er stadige valg og vurderinger hele tiden, og det er alltid nye farger og nye elementer. Når jeg ikke har mer å si, er jeg ferdig. Dette gjelder både i forhold til historien, og hvordan maleriet er blitt.


Å veve en sommer inn i en kjole I

Akryl på lerret

100x100 cm

Pris 16.000.-


Å veve en sommer inn i en kjole IV

Akryl på lerret

100x100 cm

Dette maleriet er fotografert og produsert som nydelige kunsttrykk.

Selve maleriet er i privat eie. 


Å veve en sommer inn i en kjole, II

100x100

Akryl på lerret

Pris 16.000.-


Å veve en sommer inn i en kjole, III

100x100 cm

Akryl på lerret

Pris 16.000.-


Under viser jeg noen foto som er tatt av maleriet Å veve en sommer inn i en kjole, III (se over) under vegs i prosessen. 

Jeg begynner alltid å male ut fra en ide om hva jeg kan legge til først, og så blir maleriet etter hvert til i en dans som ligner livet selv: Ting kommer til og går bort, vi arbeider med det, og vi forsøker å sette det sammen til noe som kan fungere, og som blir så bra som mulig. 

Jeg vet ikke i hodet hvordan jeg vil at det skal bli, men jeg kjenner i meg hvordan det må være. Det nytter ikke bare å tenke, jeg må kjenne etter på flere plan.

Og når er et maleri ferdig? For meg er det når jeg ser at jeg ikke kan få det til bedre om jeg fortsetter. 

(Foto tatt under ulike lysforhold, som du ser).